Marknadsföring online

Marknadsföring online

Genom att skriva artiklar och publicera dem är ett sätt att förbättra sin marknadsföring online. Man kan på ett enkelt sätt nå företag och en bredare massa till en mycket låg kostnad – alltså ett billigt sätt att arbeta med marknadsföring i stort. Ofta är publicering online helt gratis, och det enda som krävs är din egen tid. I och med att många företag har anpassat sig efter den digitala världen har också stora delar av marknadsföringen blivit digital. Genom att annonsera och publicera nyheter på nätet kan man nå målgrupper som tidigare inte funnits. Det vill säga personer som aktivt söker information på internet. Att finnas med tidigt i sökresultaten när någon ”Googlar” på de produkter eller tjänster ditt företag tillhandahåller gör du dig synlig för denna köpstarka målgrupp som inte sällan står mycket nära ett köpbeslut.

marknadsföring online

 

Lägga upp text online

Att lägga upp text på internet är effektivt och kan göras på egentligen vilket sätt som helst. Använd fantasin och hitta nya sätt att skriva texter och artiklar som kommer att fungera väl både för att hittas av sökmotorer och för att tjäna de som letar information på webben. Driver du en exempelvis en bilverkstad är kan en text i stil med ”5 bra tips vid däckbyte” vara till hjälp för många som söker efter information om just detta. Samtidigt länkar du till din webbplats från ett ord eller en fras i texten, vilket ger din hemsida länkkraft som gör att du klättrar på sökmotorerna. Lägg inte upp texter som publicerats på någon annan webbplats, utan ta dig tid att utforma en seriös artikel – det kommer att löna sig i längden och ökar förtroendet för ditt företag. Att marknadsföra sig online handlar om att hela tiden försöka hitta nya lösningar för att synas.

Marknadsföring online genom annonser

Annonsering online kan göras på flera olika sätt, bland annat genom ”Googles” egna verktyg ”Google Ads”. Genom att använda Googles verktyg för annonsering kommer dina annonser att visas för personer som tidigare har sökt information om vissa produkter tidigare eller har surfat in på webbsidor som står i nära relation till din annons. Denna typ av annonsering & marknadsföring kan i många fall vara mycket effektiv. Själva fenomenet möjliggörs genom ”cookies” eller ”kakor” som lagrar information om vårt internetanvändande. Alltså ett helt nytt sätt att annonsera, och i jämförelse med den klassiska tidningsannonsen är det ofta betydligt mycket effektivare eftersom annonsen visas för så relevanta personer som möjligt.

Gratis marknadsföring

Precis som det nämndes i början på texten finns det även kostnadsfria sätt att synas på internet och arbeta med marknadsföring online för ett företag. En populär metod är alltså att använda olika verktyg på som tillåter användare att publicera nyheter på internet. En välskriven artikel kan dra in hundratals besökare på ett en dag, men om du lägger in en länk till ditt företags webbplats  i texten kommer artikeln även att hjälpa din egen hemsida att ranka högre hos sökmotorerna. Webbs.se är ett alternativ för publicering online som är helt gratis, och vi rekommenderar att man sprider sin information på flera olika ställen på nätet. Detta beror dels på att din målgrupp befinner sig på olika webbplatser, men kanske främst är det viktigt att sprida dessa ”inlänkar” eller ”backlinks” på flera olika webbplatser. Dessa ”backlinks” fungerar som röster, ju fler webbplatser som rekommenderar din egen hemsida desto mer relevant anser sökmotorerna att den är för deras användare.

Backlinks

Som sagt fungerar en backlink/inlänk som en röst. Internet är en stor popularitetstävling och sökmotorerna kommer inte att ta din webbplats på allvar innan du får andra att rekommendera dig. Hur många inlänkar som krävs för att nå en viss position i sökresultaten är omöjligt att säga. Detta har att göra med att de algoritmer som används är mycket avancerade och tar med många olika detaljer i dessa beräkningar, bland annat är det av stor vikt vilka webbplatser som länkar till din.

Om du exempelvis driver en bilverkstad är det ovärderligt att få en länk från en stor motortidning eller från en biltillverkare. Förutom relevans är även ”Pagerank” viktigt. Pagerank fungerar som ett mått på hur stark eller populär en webbplats är, och kan du få backlinks från både relevanta och kraftfulla sajter har du kommit en bra bit på vägen.

Webbs
Logo