Artikelarkiv

Vad är ett artikelarkiv?

Ett artikelarkiv är en tjänst eller webbplats som inte sällan helt gratis låter dig publicera egna nyheter, pressmeddelanden och artiklar som rör din verksamhet. Artikelpublicering har blivit ett populärt och naturligt sätt att sprida information om ett företag/webbplats och samtidigt förbättra sina placeringar i sökmotorernas sökresultat. En god idé kan vara att sprida sina artiklar bland flera olika arkiv och kataloger. Om det finns en nischad tjänst som passar just din hemsida/produkt är det ännu bättre. Att ha länkar till sin hemsida är viktigt, men att ha relevanta länkar ses självklart också på ett positivt sätt av sökmotorerna.

Varför skriva artiklar?

Genom att publicera texter som handlar om ett visst ämne kan du både utbilda läsare, sprida information om ditt företag och kanske framför allt få en värdefull länk till din hemsida. Sökmotorerna lägger stor vikt vid hur många andra som länkar till just ditt innehåll. Om många olika webbplatser länkar till din hemsida kommer alltså din hemsidas trovärdighet att öka, i alla fall i sökmotorernas ögon. Att skriva och publicera texter på nätet har därför blivit ett populärt sätt att arbeta med att optimera hemsidan mot sökmotorerna.

artikelarkiv

Hur man skriver en bra och passande text?

För att skriva en artikel som fungerar både som information för andra och dessutom ger bra länkkraft kan du läsa om våra tips för att skriva artikel. Det finns inga exakta regler du behöver följa, men viktigt är att aldrig publicera en artikel som finns i något annat artikelarkiv. Alla dina publiceringar måste vara unika. Skriv sedan gärna texterna om ett ämne där du ger ny information och nya infallsvinklar i ämnet. En rubrik skulle kunna vara ”varför det är viktigt att skaffa inlänkar till hemsidan”, och sedan fungerar alltså artikeln som en informationskälla för personer som ”Googlar” information på ämnet.

Fördelar med artikelarkiv:

  • Ett snabbt sätt att ordna inlänkar
  • Många arkiv har höga krav på innehållet och är seriösa
  • Det är gratis
  • Sprid nyheter
  • Ett bra sätt att sökmotoroptimera
Webbs
Logo