Vilken kontorstyp passar ditt företag bäst?

Om du som många andra letar efter ett kontor i Stockholm kan det vara värt att veta att det finns olika konstellationer på utbudskartan. I dagsläget erbjuder ett antal företag tjänster inom förmedling av kontor, inte bara för små företag utan även för större. Vi vill hjälpa ert företag att hitta rätt i kontorsdjungeln. Vad för typ av kontor passar er bäst? Vi hoppas kunna implementera smart, så väl praktiskt tänk till ert beslut.

Kontorshotell

Kontorshotell förknippas oftast som ett alternativt som är dyrt. Att hyra kontor eller en kontorsplats på ett kontorshotell för dock med sig en rad fördelar som företagare. Du spar både tid och i viss mån pengar. Du kan få hjälp med IT, möbler, städning, telekommunikation. De administrativa sysslorna blir mindre och du kan fokusera på rätt saker. Dessutom är det ofta flexibla hyreskontrakt vilken underlättar för er som är i en expansiv fas och vet med er att ni inom kort kommer byta kontor.

Kontorsplats

En arbetsplats i ett öppet landskap eller i ett rum som delas med andra företag. Det kan vara ett eget skrivbord (fast plats) eller där det är ledigt för dagen (flexibel plats). Studier visar att personer i öppna miljöer interagerar oftare med varandra och att det finns många fördelar, bland annat kreativitet, kunskapsöverföring eftersom man möter sina kollegor/konsultvänner oftare och i fler situationer. Hos vissa förmedlare är det tydligt annonserat vad för slags företag som redan sitter där, vilket kan leda till att du som företag hamnar hos likasinnade eller inom samma bransch vilket leder till att kompetensutbyte kan ske.

Eget kontor

Det givna alternativet för företag som klassas som större och som även inte har planer på att expandera inom snar framtid. Om du som företag har ekonomi och resurser för att driva ett eget kontor är det fördelaktigt då ni bland annat har möjlighet från grunden att skapa er egna företagskultur.

Vart sitter ert företag idag och hur resonerar ni kring de olika alternativen ovan? Vi tycker det vore intressant att höra!

Skriv gärna en kommentar

Kommentera

Webbs
Logo