Luft vatten värmepumpar för mer än varm luft

Det finns goda skäl till att installera luft-vatten värmepump. Enligt Värmepumpshopen låter tekniken dig använda luftens energi för att värma vattnet i huset. Vattnet som finns i de vattenburna elementen ser till att hemmets rum blir varma och behagliga under kalla månader. Pumpen ger också varmvatten i kranen på ett energisnålt sätt.
Men faktum är att luft-vatten värmepumpar kan användas för mer än varm luft och varmt vatten. De är smarta på så vis att de fungerar över flera användningsområden. Det här kan vara bra att tänka på innan pumpen beställs och installeras. Det är viktigt att installationen sker på rätt sätt för att få ut maximalt av värmepumpen.

Varmt vatten i poolen

Vet du hur varmt poolvatten ska vara för att det ska upplevas som behagligt? Faktum är att vattentemperaturen måste närma sig 30 grader för att vattnet ska vara inbjudande. Barn under 3 år behöver minst 33 grader för att inte frysa.
Med andra ord så blir det kanske inte så praktiskt att vänta på soliga dagar för att få behaglig badtemperatur i poolen. Solceller på taket kanske heller inte blir en bra lösning. Men en luft vatten värmepump kan verkligen bli det!
Samma luft vatten värmepump som värmer vattnet för badkaret kan värma vattnet i poolen. Om systemet installeras från start med tanke på poolen så är detta alls inte problematiskt. Det kan spara stora pengar att värma med hjälp av värmepumpen.

Luft vatten värmepumpar ger kyla på sommaren

Under senare år så har behovet av kyla på sommaren ökat i Sverige. När det blir hett i flera veckor i sträck så räcker det inte med fläktar. Om inte ens natten kommer med svalka så kan det bli otroligt jobbigt.

Då ni ändå ska installera en luft vatten värmepump så är det inte så dumt att betänka hur den kan bidra med kyla på sommaren. Samma pump kan användas för att kyla hemmets rum och det är en stor fördel.

Smarta klimatsystem

En modern värmepump kan också ingå i ett system som du kontrollerar via nätet. Det här systemet kan programmeras och du kan göra ändringar oavsett var du befinner dig. Med smart teknologi så ser du till att din luft vatten värmepump bara jobbar då den behövs.
På vägen till sommarstugan så ser ni till att värmesystemet drar igång. När ni kommer fram så är det varmt och skönt i stugan. Det finns varmt vatten i kranen och ingen behöver frysa när det är dags att gå och lägga sig.
Dessutom så kan du med programmering styra dina luft vatten värmepumpar så att de inte jobbar i onödan. Det här gör att kostnader för uppvärmning går ner då ingen energi spills i onödan.

Prata med din installatör

Det är spännande att se på allt som blir möjligt med den nya tekniken för värmepumpar. Om du tar ett samtal med en installatör av luft vatten värmepumpar så kan du få veta mer. Du kan då berätta mer om ditt boende och få veta hur pumpen skulle kunna ge en bättre miljö samtidigt som kostnader för energi sänks.

Skriv gärna en kommentar

Kommentera

Webbs
Logo