seychellerna

Besök stränderna på Seychellerna

Fantastiska stränder på Seychellerna

Ska man besöka Seychellerna så ska man se till att ha koll på de många olika stränderna som finns. Det kan vara skönt att veta lite om vad de erbjuder, för de skiljer sig lite åt. Alla har vi olika behov och därför kan den här listan komma till bra användning. Kanske är du ute efter en familjevänlig strand eller en riktigt privat tillvaro på stranden.

Den första stranden som jag väljer att ta upp är Beau Vallon. Den här stranden är väldigt familjevänlig eftersom den har mycket bra säkerhet och närhet till enklare mat. Stranden sträcker sig i 3 kilometer och här finns det möjligheter till allt från dykning till segling. Ett riktigt bra alternativ helt enkelt.

Den andra stranden heter Bird Island. Vill man se lite djurliv på Seychellerna så är Bird Island väldigt häftigt. Här kan man se allt från delfiner som kommer upp över vattenytan till sköldpaddor som kommer upp på ön för att lägga sina ägg. Ön har bevarats väl och är därför en fantastisk plats att besöka.

Privata stränder

En annan strand som är fantastisk att besöka är Petite Anse. Det är nog den mest privata stranden som man kan välja mellan på Seychellerna. Om man tar sig till den norra delen av stranden så har du den garanterat för dig själv. Det kräver dock att man går från Grande Anse i ungefär 15 minuter.

Slutligen så är Anse Georgette ett fint alternativ. Man besöker Anse Georgette via taxibåt från Anse Volbert. Det är en magnifik strand med garanterat kristallklart vatten och vit sand. Njut av tillvaron och ta ett dopp i det sköna havet.