rabattkoder-online

Så maximerar du rabattkoderna online

Genom att erbjuda rabattkoder vill E-butikerna få konsumenterna att välja just deras butik före någon av dess konkurrenter. I och med att många butiker erbjuder dessa koder finns det en hel att spara på att utnyttja dessa – Inte minst om man maximerar dem rätt.

  • Jämför erbjudanden och priser från flera butiker

Få 10% med vår rabattkod”

Det kan vara lockande att ta koden, gå till E-butiken och handla med rabatten. Men låt dig inte lockas av ett enda erbjudande. Kontrollera om det finns rabattkoder hos andra företag som säljer produkten. Var går det att få bäst erbjudande? Se inte heller enbart på rabatten utan jämför slutpriset – det är trots allt det du behöver betala.

  • Jämför erbjudanden från samma butik

Ett företag som är känt för sitt stora utbud av rabattkoder är Ellos. Företaget har ofta inte bara en rabattkod utan den som vill handla hos dem kan välja mellan flera olika koder. Det kan exempelvis vara att man får välja mellan följande:

1. 10% på hela köpet

2. 25% på dyraste varan

3. Få en produkt på köpet

Vad som är den bästa koden att använda sig av beror helt på vad som inhandlas och värdet på detta. Är det enbart en produkt som köps är ju alternativ 2 bäst. Är det istället ett stort köp med men mängder av småprodukter kan första alternativet vara bäst osv.

  • Vänta in erbjudande

Finns det ingen butik som ger rabattkod för tillfället på den produkt du vill köpa? Avvakta till ett bättre tillfälle. Genom att ha ”is i magen” kan man vänta in en kod som gör stor skillnad. Ett exempel kan nämnas med rabattkoder från White Away som ofta ger 5-10% rabatt. Med tanke på att de säljer hemelektronik där prisnivån på många produktkategorier ligger på flertal tusen handlar det alltså om större summor som kan sparas för den som klarar av att vänta.

Var hittar man rabattkoder?

Den enklaste vägen är att besöka en så kallad rabattkodsida, ex. Rabattkodsidor.se. Det är en webbplats som enbart är uppbyggd för att förmedla de rabattkoder som E-butikerna för tillfället erbjuder sina kunder. I och med att tusentals rabattkoder finns på samma sida blir det mycket enkelt att se var produkten kan köpas med fördelaktigast erbjudande. Oavsett vilken E-butik man har tänkt handla på är det därmed en fördel att först undersöka om det finns aktuella koder som kan sänka priset.

Hur aktiverar man rabattkoden?

En rabattkod aktiveras när varorna som ska köpas hos E-butiken ska betalas. När man ser på sammanställningen över beställda varor och priset för dessa brukar det finnas en liten ruta märkt med ”Kampanjkod” eller ”Rabattkod”. Fyll i koden i rutan och rabatten ges automatiskt. Kom ihåg att alla koder har en viss giltighetstid.

Lämna ett svar