Körkortsfrågor via internet

Det finns olika vägar att gå för att träna in all körkortsteori som behövs för att man ska kunna få sitt körkort. En del går teorikurser på körskolor medan andra tränar helt på egen hand. Oavsett om man går på en körskola eller satsar på att ta körkortet helt privat är körkortsfrågor online ett givet inslag.

Fördelen är flexibiliteten. Man kan göra frågorna exakt när som helst och onlineprogrammen kommer ihåg hur du svarat tidigare och låter dig repetera dessa frågor flera gånger så att du lättare lär dig all teori.

Körskola

När en körskola erbjuder teorilektioner får kursdeltagarna i de allra flesta fallen även tillgång till en mängd olika körkortsfrågor som kan genomföras på internet. Nackdelen är att man i många fall måste köpa hela teorikursen för att få tillgång till frågorna. Körskolorna hävdar i vissa fall att de inte vill att elever gör frågorna utan att ha en teoretisk bakgrund. Det kan låta bra men samtidigt blir man väldigt låst till just denna trafikskola. Inläsning av teori kan ju ske på olika sätt.

Privat

De som istället väljer att träna in körkortsteorin på egen hand betalar bara abonnemangskostnaden på den webbplats som erbjuder denna tjänst. Många gånger går det att välja att betala för enstaka månad eller längre period (ett flertal månader på en gång). Priset brukar vara klart mest fördelaktigt om man väljer en längre period. Skulle man få körkortet innan abonnemanget tar slut finns det i vissa fall möjlighet att ge över resterande tid till en vän.

Kombi

Kom ihåg att det ena inte behöver utesluta det andra. Du kan absolut ta körlektioner och vara inskriven på en körskola och ändå träna på körkortsfrågor via en webbplats. Fråga alltid vad som ingå om du skriver in dig på körskolan. Behöver du betala extra för att få tillgång till deras frågor – eller om du måste gå teorikursen – så jämför mot vad det kostar att göra frågorna via någon av de sidor på nätet som erbjuder körkortsfrågor.

Tags:

Webbs
Logo