Proteinpannkaka

Recension på Self Proteinpannkaka

Det finns flera märken på proteinpannkakor på den svenska marknaden. Alla har sina fördelar och nackdelar. Vi tittar närmare på Self Proteinpannkaka Mix. En mix som sticker ut mot många andra på flera punkter.

Även för allergiker

Self Proteinpannkaksmix fri från både gluten laktos. Att hitta lakosfria pannkakor är relativt lätt men helt utan gluten är däremot svårare. Med andra ord är detta en mix som passar ”för alla”.

Här ska man komma ihåg att produkten ändå inte bara vänder sig till de som är allergiska utan många mår även bättre av att undvika gluten i allt för stor mängd.

Stekning

Pulvret blandas först med vatten. En skopa pulver blandas med två skopor vatten. Här kan man däremot variera något beroende på vilken form och fasthet man vill ha på pannkakan. Med något mindre vatten blir de lite fastare och mer lik amerikanska pannkakor.

Stekning sker sedan som vanliga pannkakor men till fördel i mindre former. Det är lättare att steka 2-3 st i en panna än en enda stor som sträcker sig över hela pannan. Man kan behöva hjälpa smeten lite på traven genom att smeta ut den. Detta eftersom den inte är lika lätt rinnig som klassisk pannkaksmet.

Smak

Enligt vår recensent går pannkakan inte jättehögt betyg här. Den smakar egentligen inte speciellt mycket alls. Men som hon skriver ”det är jus sällan man äter pannkakor utan något pålägg”. Många väljer sylt men den som vill tänka på att äta en mer nyttig måltid kan välja färska bär, lite nötter eller agavesyrup.

Innehåll

En fördel är att denna mix innehåller Omega 3. Detta hela 3,1% vilket är unikt i jämförelse med många andra mixar. Den har proteinhalt på 48% vilket ger den ett medelbetyg. Den som främst är ute efter hög proteinhalt bör istället välja Fairing High Protein Pancake som har en halt av hela 66% protein. Men då är den istället inte laktosfri.

Mixen innehåller 9 gram fett.  Här är produktens svaghet då den har mer än dubbelt så mycket fett som Core eller Fairing.

Pris

Priset för en burk är 269kr. En burk är då på 500gram vilket gör ett kilopris på 538kr. Per portion är detta 22kr. Ett billigt och nyttigt mellanmål, lunch eller varför inte middag?

Lämna ett svar