billiga golfklubbor

Är golf friskvård?

Golf som friskvård

Varför är golf så populärt över hela världen? Golf kallas ibland friskvård, och har under flera hundra år varit ett populärt sätt att motionera, umgås och tävla med varandra. Det är just det. Golf har många olika positiva aspekter som bidrar till en helhet som för många blir svår att motstå. Att spela en golfrunda tar mellan 4 och 5 timmar, och man rör sig i princip konstant under dessa timmar. En golfspelare följer naturens terräng, går fram och tillbaka, letar efter bollar och inte minst slår golfslag som kräver en hel del kraft från nästan alla delar av kroppen. Att svinga en golfklubba och slå till golfbollar kräver att kroppen är samspelt, då höfter, axlar, armar och ben tillsamman ska slå iväg golfbollen så långt och rakt som möjligt. Att spela golf bidrar på många sätt till en bättre hälsa, både fysiskt och mentalt. Att kalla golf för friskvård är alltså inte alls konstigt.

Golf är en social sport

Samtidigt är golf en social sport, där man kan umgås på ett annorlunda sätt samtidigt som man gör det man tycker om. Sverige har hundratals golfklubbar och många tusen utövare, och golfsporten börjar åter igen att växa efter några år i “dvala”.

Att välja rätt golfklubbor

Om du har planer på att börja spela golf kan det vara en god idé att köpa billiga golfklubbor och övrig golfutrustning som inte gör allt för stort hål i plånboken. Golfprylar kan vara kostsamt, och som ny golfare kan det vara skönt att veta att utrustningen inte kostat allt för mycket. Samtidigt är det ofta så att billiga golfklubbor är mer lättspelade än avancerade varianter, främst beror detta på att träffytan är större på golfklubbor för nybörjare.