Trasig telefon

Sälja mobiltelefon eller annan utrustning

Elektronik, enheter och teknologi har som bekant alltid en livslängd. Vissa mobiler håller i flera år medan andra redan till nästa modell är lanserad börjar bli utnött. För att inte tala om alla gånger man tappar en dator eller mobiltelefon så skärmen spricker eller hårdvaran går sönder. När en mobiltelefon inte kan repareras så är det många som väljer att slänga det – när du istället kan tjäna pengar på att sälja mobil.

Ett miljövänligt alternativ

När du väljer att sälja mobil eller sälja iPhone 4, surfplattor eller egentligen vilken utrustning som helst så gör du inte bara din plånbok en god gärning utan också miljön. Det finns idag gott om leverantörer där ute som köper in gamla mobiltelefoner trots skavanker och repor samt ger dig pengar för den.

Många är vana att sälja teknik och prylar på exempelvis blocket eller i värsta fall gå till soptippen med det. Faktumet kvarstår dock att detta inte alltid är det bästa. Istället bör du låta en leverantör som vet hur man hanterar elektronik och gör av med det på bästa sätt enligt miljömärkta metoder hjälpa dig. Det finns idag som tidigare nämnt flera stycken på marknaden och ofta är det mycket enkelt.

Så funkar det i korthet

I korthet fungerar det ofta på så sätt att du får ett kuvert hemskickat där du får fylla i ett par frågor med svar. Alternativt så kan du fylla i ett formulär direkt på leverantörernas hemsida för att sen få ett paket hemskickat. I paketet stoppar du din gamla mobil och skickar tillbaka – för att sedan få betalt.

Du slipper struliga annonser på blocket som kostar pengar eller försöka hitta gamla kvitton och rota i byrålådor. Du slipper prata med kompisar och försöka sälja av din gamla mobil och du slipper allt strul med mail-konversationer. När du säljer din enhet eller mobiltelefon på rätt sätt så sker det mycket enklare och du får pengarna utbetalda på kontot direkt.

Det fungerar med andra ord faktiskt smidigare att sälja mobil via sådana metoder än de traditionella. Sen sist men inte minst så är du säker på att avfallet hanteras på rätt sätt. Det finns många delar i en mobiltelefon som är giftiga och onyttiga för naturen. Dessa delar kan hanteras på bra sätt samt lite mindre bra sätt. Se till att bidra till det förstnämnda – för vår kära planets skull.

Så om du inte redan har gjort det – överväg att sälja begagnad mobil på nätet till leverantörer som verkligen vill köpa in den. Inga prutningar eller konstigheter, bara pengar att tjäna svart på vitt. Lycka till!

Lämna ett svar