Ta jaktlicens – På nätet eller via bok?

Den som vill ta körkort kan träna på kunskapen som krävs på flera olika sätt. Precis lika är det med att ta jaktlicens. Det finns flera olika vägar och det är upp till var och en att välja den väg som passar bäst. Många väljer däremot att träna teori till jaktlicens på internet. Men även här finns flera vägar att gå. En av de stora och etablerade vägarna till jägarexamen är att träna på teorin via E-jakt. Det är Jägarförbundet som har byggt upp denna fina frågebank med frågor och pedagogiska hänvisningar som visar hur man tar jägarexamen. Det kostar närmare 2000 så billigt är det inte. Men väldigt bra.

För de som inte har jägarexamen är detta en perfekt present till jägare – eller rättare sagt, till kommande jägare.

Om inte internet passar

En nackdel med att träna på kunskap via internet är att det krävs internetuppkoppling. Det finns inte överallt vilken skapar en viss problematik. Att sitta i sommarstugan långt ut i skogen och träna på kunskapen är inte möjlig online. Då får den klassiska boken komma fram. För den som tränar helt på egen hand är det boken ”Min väg till jägarexamen” som främst kan rekommenderas. Den används av jägarförbundet i deras kurser och även i många andra sammanhang. En fördel är att den även levereras med ljudbok vilket gör att man kan lyssna sig till kunskapen var än man är.

Självklart finns det andra böcker och för den som tänkt gå en intensivkurs i jägarexamen är det mycket viktigt att kontrollera vilken bok som kommer att användas på kursen. Att läsa på teori i förväg är en stor fördel då man lättare klarar proven. Men det är inte helt självklart att man använder just ”Min väg till jägarexamen” på dessa kurser. Fråga därmed alltid kursansvariga i förväg.

Skriv gärna en kommentar

Kommentera

Webbs
Logo