fotbollsresor

Så lyckas du med fotbollsresan

Att vi som fotbollsfans älskar att kombinera resande, fotbollstittande och härliga pubkvällar är knappast någon nyhet. Visst är vår egen allsvenska kul och häftig på sitt sätt. Men få saker går upp emot en riktig dunderskräll eller derby på en av de stora arenorna i övriga Europa. Så hur gör man då för att få en så bra fotbollsresa som möjligt? Här få du reda på ett par ovärderliga tips som garanterar dig en toppen fotbollsresa.

Fotboll är en himla rolig aktivitet som för människor samman över hela världen. För sportdåren eller fotbollsfantasten så är det dessutom en perfekt aktivitet att kombinera med semestern. Troligtvis har du redan stenhård koll på när, var och hur ditt favoritlag spelar via TVn. Men att se dem live och i sin fulla glans är en helt annan känsla.

Ny inom fotbollsvärlden?

För dig som inte har något särskilt favoritlag utan bara njuter av stämningen och folkfesten kring en fotbollsmatch så får du ett perfekt tillfälle att spara pengar. Dels kan man alltid fynda sista minuten fotbollsresor såklart. Men det handlar lika mycket om att veta när de olika ligorna spelar och hur mycket besökartryck det finns.

Under de varmaste sommarmånaderna spelas det mindre fotboll medan hösten och våren är mer populära. Så om du ska besöka Spanien eller England för att se fotboll kan det vara smart att pricka in matcher i början eller slutet av ligorna. Då är ofta intensiteten högre samtidigt som det finns större chans att fynda biljetter.

Paketresa eller enstaka biljetter

Det kan gå att spara in mycket pengar om man köper så kallade paketresor samtidigt som man också kan komma mycket billigt undan med att köpa enstaka biljetter. Beroende på hur din resrutt ser ut samt när du bokar så påverkas också slutpriset. I en paketresa ingår ofta fotbollsbiljetter, flyg och boende. Om du behöver byta stad under resan kan priset därför bli dyrare om du bokar allting själv. Det finns också en chans att en resebyrå har bra avtal med kontoren för biljettförsäljning.

Sist men inte minst är boendet alltid en faktor när man åker på en fotbollsresa. Ifall du bara åker en weekend eller någon enstaka dag för att se en specifik fotbollsmatch så kan boende vara skönt att prioritera. Medan om du stannar länge i en och samma stad, är på besök, pluggar eller vill hålla en tight budget så kan man istället bo lite billigare och lägga mer pengar på fina platser under matchen.

En fotbollsresa handlar alltså minst lika mycket om planering som att söka efter erbjudanden och jämföra priser. Att veta när ligorna spelar, när det är som mest högtryck och i vilka städer som det är populärast påverkar alla priset och upplevelsen.

Källa: http://www.fotbollsbiljett.com