Köpa rätt rakapparat – använd bäst i test

Röda prickar, sår och irritation -De flesta med skägg har tyvärr upplevt detta. En dålig rakapparat kan förstöra mycket och det är därför vi finns här för att hjälpa dig. Vi tipsar dig om vilka rakapparater som är bäst i test och ger dig viktig information för att förhindra att du lägger lägger flera hundralappar eller till och med tusenlappar på en ny rakapparat som du sedan inte är nöjd med.
Några faktorer som vi anser är viktiga att tänka på är; batteritiden, något som ofta skiljer mycket mellan olika rakapparater. Sen är utformningen en viktig aspekt. Att rakapparaten ligger bra i just din hand och har en lagom tyngd är betydelsefullt för lyckad rakning.
Braun och Philips är de absolut största leverantörerna och de håller ofta en hög nivå. Fördelarna med de två märkena är också att det är lättare att få tag på nya skärblad och reservdelar eftersom det är Braun och Philips som dominerar på den svenska marknaden.

Philips RQ1175 – Mycket rakning för pengarna

Den här gången vill vi tipsa dig som är på jakt efter en ny rakapparat om Philips RQ1175. Modellen har funnits på marknaden i några år men är väl värd sina goda recensioner. För kring 1000-lappen får du en mycket prisvärd rakapparat med bra prestanda.
De som främst skiljer Braun från Philips är tekniken. Philips rakapparater har tre runda skärhuvuden där skärbladen roterar i cirkelrörelser.
På Philips RQ1175 roterar bladen med en SkinGlide-rakyta som har en låg friktion, vilket gör att rakapparaten smidigt glider över huden och ger en nära och följsam rakning. Det finns även ett inbyggd system som lyfter håren för att bekvämt raka av dem under hudnivån för att minimera risken för stubb. Philips RQ1175 fungerar utmärk vid både torr- samt våt rakning och rengörs enkelt under rinnande vatten vilket vi ser som en bra egenskap. Rakhuvudena är dessutom löstagbara vilket underlättar rengöringen av rakapparaten.
När du rakar dig med Philips RQ1175 ska du föra rakapparaten i cirkelformade rörelser längst huden för bästa resultat. Något som tydligt märks mellan en billig maskin och en något dyrare är att de dyrare maskinerna har mer avancerad fjädring som ger dig bättre följsamhet mot huden. Detta är något som vi anser är A och O för en lyckad och skön rakning och något som Philips RQ1175 lever upp till. Tack vare sitt inbyggda GyroFlex 2D-systemet som anpassar sig utefter ansiktes konturer möjliggör det att du kommer åt även de kortaste stubben.
Raktiden är bra på Philips RQ1175, du kan raka dig i hela 50 minuter innan apparaten behöver laddas. Rakapparaten leverans med laddningsbara batterier och det tar endast 1h att ladda upp apparaten igen. Du får även med en vikbarladdningsstation vid köpet. I mångas badrumsskåp är det redan ont om plats och en stor hållare för rakapparaten finns det sällan plats för. Därför anser vi att det är mycket praktiskt att Philips RQ1175 landningsställ är vikbart vilket medför att det enkelt plats i ditt badrumsskåpet samt på resan.
På Philips RQ1175s LED-display kan du se om det är dags att ladda rakapparaten samt när det är dags att byta rakhuvuden. Bladen är dock mycket hållbara och behöver enligt Philips tidigast bytas ut efter 2 år.
En annan positiv fördel med Philip är att deras teknik är betydligt tystare än konkurrenten Braun. Eftersom du rakar dig i närhet till öronen anser vi att ljudnivån är en viktig aspekt när vi recenserar rakapparater. Ljudnivån på Philips RQ1175 är mycket låg.
Som om det inte vore tillräckligt med Philips RQ1175 goda egenskaper för en lyckad rakning tillkommer det dessutom ett skäggtrimmertillbehör. Trimmern har hela 5 olika längdinställningar så att du kan få till den perfekta stubblängden för just dig! Trimmern sätts enkelt fast genom ett klickfäste.
Vi hoppas att du kommer vara nöjd och ha användning av din Philips RQ1175 i flera år och om det skulle ske några komplikationer med apparaten så erbjuder Philip en 2 års garanti på sin Philips RQ1175, världen över.

Skriv gärna en kommentar

Kommentera

Webbs
Logo