Länkbyte

Söker du länkbyte?

Skicka en förfrågan till oss och berätta vilka webbplatser du behöver länkar till och vilka du kan länka ifrån.

[contact-form]

 

Länkbyte

Att göra så kallade ”länkbyten” – alltså att hitta en annan blogg eller hemsida att samarbeta med är ett vanligt sätt att bygga ”inlänkar” till den egna webbplatsen. Länkbyten är vanligt inom Sökmotoroptimering (SEO). Detta brukar även kallas att bli ”länkvän” med någon. Länkvänner kan hittas via Google genom att söka på ”Länkbyte sökes” eller något liknande. En av de komponenter som bidrar allra mest till vilken ranking en viss hemsida har i sökresultaten är just dessa ”inlänkar”. När sökmotorerna ser att flera andra webbsidor rekommenderar dig rankas du högre upp, och kommer alltså att visas som ett alternativ när någon ”Googlar”, eller söker via en annan sökmotor. Sökmotoroptimering innebär att arbeta på flera olika områden, men den mest bidragande faktorn är alltså på vilket sätt din hemsida kan kopplas samman med övriga internet. Svenska länkbyten är att föredra.

Relevanta länkbyten

Om du sedan tidigare inte har några inlänkar kan du främst fokusera på att skapa länkar från Svenska sidor som är seriösa. Självklart tjänar du på att få en länk från en hemsida som är på samma tema som din egen, och/eller hemsidor som har hög ”Pagerank”. Pagerank är ett mått på hur högt anseende en hemsida har och rankas i skalan 0-10.

Rakt länkbyte

Den vanligaste formen av länkbyte är just ett ”rakt länkbyte”. Du länkar till en annan hemsida som i gengäld länkar till dig. Genom att bli länkvänner tipsar ni era egna besökare om varandra, vilket bidrar till att ni utbyter trafik med varandra. Ett länkbyte gör även att du får en ny ”inlänk” som pekar mot din hemsida – något som krävs för att hamna tidigt i sökmotorernas sökresultat.

Trevägs länkbyte

Ett ”trevägs länkbyte” kan vara bra om du har flera hemsidor och dessutom sedan tidigare har många raka länkbyten. Genom att bygga flera typer av inlänkar till din webbplats ökar värdet av dessa i sökmotorernas ögon. Ett trevägs länkbyte innebär alltså att du får en inlänk från en webbplats du själv inte länkar till.

Andra lösningar

Länkbyten kan göras på många sätt. Det handlar om att komma överens med andra personer som driver hemsidor. Genom att komma överens med andra om att skapa mer komplexa länkmönster kan du skapa nya inlänkar som ”Google” och de andra söktjänsterna ser positivt på.

Länkbyte

Länkbyten med Webbs.se

Vill du genomföra ett länkbyte med oss? Skicka ett e-post till oss och berätta mer om din webbplats och hur du vill genomföra ett ev. länkbyte. Vi återkommer med ett svar inom kort.

Webbs
Logo