Sparkonton online

Spara smart med rätt sparkonto för dig

Att man bör spara pengar är knappast något nytt, men idag så finns det spännande varianter på det klassiska sparandet. Ett sparkonto är i grund och botten ett konto som man lägger undan pengar på. En del menar att man lika gärna kan stoppa pengarna i madrassen för att man sällan tjänar särskilt mycket på ett ordinärt konto för sparande. Det här beror på att sparräntan är mycket låg. Men det finns faktiskt alternativ, och genom att jämföra så kan man finna bästa modellen. Läs också mer om statlig insättningsgaranti innan du går vidare.

Ett klassiskt sparkonto

Det klassiska kontot som man lägger undan pengar på är lätt att skapa. Man kan göra så på den egna banken eller välja en annan bank i detta syfte. Det finns sparkonton som gör det möjligt att fritt ta ut pengar när man vill. Det finns också andra former där man låser pengarna för uttag under en viss period. Det senare alternativet ger bättre ränta men då man sparar för kortare tidsintervall så kan det förstnämnda ändå vara av intresse.

Att tänka på

Det man ska tänka på då man väljer sparkonto är just räntan men också de villkor som arrangemanget kommer med. Man behöver veta hur lätt eller svårt det kommer att vara att komma åt pengarna samt vad som händer då man sätter in mer. Om man till sist har en större summa på kontot så bör man ju få ut mer av detta.
Det är alltid att rekommendera att lära sig mer om sparande och att diskutera saken med en kunnig person. Precis hur du ska spara beror ju en hel del på hur din ekonomi ser ut. Man kan inte ge precis samma råd till varje person. Genom att anpassa kontot efter egna förutsättningar så får man ut mesta möjliga av det. Läs mer på http://sparkontot.com

Placera pengarna i ett investeringssparkonto

Man behöver inte bara spara pengar som kontanter. Det går ju även att investera i aktier och tillgångar för att på så vis få pengarna att växa snabbare. Även om detta kan ses som en risk så är det många som väljer den här typen av sparande. Detta särskilt när det rör större pengar. Har man själv kunskapen så kan man välja aktier som man tror på, annars så är det vanligt att man får hjälp av banken för att välja rätt.

Mer om sparformen

En nyare form av investering för att spara är det som kallas för investeringssparkonto. Här handlar det inte om ett vanligt konto enbart för kontanter. Med investeringssparkontot så kan man lägga samman olika saker som kontanter, obligationer och aktier. En stor fördel med detta är att du själv kan byta innehav i kontot utan att behöva betala kapitalskatt för detta. Det gör det lättare att bevaka besparingarna och ändra utefter behov för att tjäna mer på sparandet. Dessutom så innebär den här typen av sparkonto att man betalar en schablonskatt en gång per år. På grund av detta så slipper man betala en massa skatt på pengarna då man efter några år bestämmer sig för att ta ut dem. Den här typen av konto är särskilt fördelaktigt då det är låga räntor.

Lämna ett svar