poolhus

Poolhuset – din egen utomhuslounge

Sommaren närmar sig och det börjar bli dags att göra i ordning poolen. Inget är bättre en varm sommardag än att få ta ett dopp i sin egen trädgård. Men många som äger pool saknar ett av de viktigaste komplementen för att göra det till den perfekta avslappningsupplevelsen: poolhuset. När man väljer att bygga pool och poolhus inser man snart att vad som brukade vara en enkel trädgård har helt omvandlats till en utomhus-lounge. Ett poolhus ger dig möjligheten att mellan simturer slappna av, njuta av en fika eller roa dina gäster utan att behöva återvända till huset och riskera blöta ner golvet eller störa andra familjemedlemmar. Färdiga friggebodar och dylika finns att köpa, men det blir ett mer personligt hem ifrån hemmet om man istället bygger eget ifrån grunden. Riktigt tjusigt blir det om man bygger efter samma arkitektoniska stil som resten av huset. Då uppnår man en nästintill harmonisk känsla av att allt hör ihop.

Poolhuset kan fylla fler funktioner

Poolhus kan även inkludera välbehövda funktioner för den perfekta poolupplevelsen. Till exempel kan du installera en dusch, och därigenom låta poolhuset vara ett omklädningsrum för innan och efter du badar. Detta sparar dig både tiden och kylan du annars skulle behövt utstå om du behövt skynda dig tillbaks in i huset när du blivit klar. Poolhuset är även perfekt för familjen. Den kan användas som arbetsrum för föräldern som känner sig i behov av lite isolering från omvärlden, eller övernattningsstuga för tonåringarna när de har vänner över, eller ett klubbhus för de mindre barnen där de kan hitta på lekar och ha det roligt.

Inred och vinterbona för att maximera nyttan

Det bästa med ett poolhus är att det inte behöver stå tomt över vintern bara för att poolen inte används då. Att sjunka ihop i sin bekvämaste stol och läsa en god bok medan snön ligger i ett tjockt täcke utanför är något av det mest avkopplande som finns. Allt som behövs för en sådan drömupplevelse är att man installerar golvvärme i poolhuset. Den som någonsin gått barfota på morgonen från sovrummet in till ett badrum med golvvärme vet att det är en himmelsk känsla. Inte nog med det, golvvärme är även en ideal lösning för mindre rum, då det friar upp välbehövt utrymme till möbleringen.

Du behöver inte krångla med stora element och rör som står och samlar damm. Installationen för golvvärme är väldigt flexibel, och kan göras för ny- om- och tillbyggnader och anpassas till flera olika värmekällor. Vare sig du vill ha sol- eller fjärrvärme, värmepump, vedeldning eller något annat av de många alternativ marknaden har att erbjuda kommer ditt värmegolv uppfylla sin funktion enkelt och effektivt.

Om du känner att din pool saknar det där lilla extra som behövs för att göra trädgården perfekt, är poolhuset absolut det du söker. Den gör din vardag lyxigare till ett skäligt pris, och kan uppskattas av hela familjen året runt. För poolägaren som vill ha det finaste finns det inget bättre alternativ.